Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11045

Geknipt voor elkaar

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Witemeyer, Karen

Historische roman

Antoinette Schram

27-09-2011

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Een heerlijke roman voor liefhebbers van romantische fictie. Op de achterflap staat 'als een coupeuse, die van mooie dingen houdt in aanraking komt met een stalhouder die ijdelheid veroordeelt, spatten de vonken er vanaf!' en die belofte maakt deze roman helemaal waar.

Het boek speelt zich af in de 19de eeuw, om precies te zijn in 1881, in een klein stadje in Texas. Hannah Richards, een zelfstandige vrouw, opent een naaiatelier in een pand tegenover de stalhouderij. De eigenaar daarvan Jericho 'J.T.' Tucker helpt haar met het uitladen van de kisten en zou daarna het liefst niets meer met haar te maken willen hebben. Hij heeft ervaren wat mode met vrouwen doet en kan niet anders dan nukkig op Hannah reageren. Het valt voor Hannah niet mee om klanten te winnen voor haar winkel, totdat de zus van Jericho haar hulp inroept.

Ik heb genoten van dit debuut van Karen Witemeyer. Twee sterke karakters die genoeg vuurwerk opleveren voor pittige dialogen, terwijl ondertussen de aantrekkingskracht tussen man en vrouw zorgt voor de overige spanning in deze roman. Positief vond ik dat zowel Hannah als Jericho nadenken over wat de ander in de discussie over schoonheid en ijdelheid naar voren brengt, en zij dit vervolgens ook weer toetsen aan de Bijbel, zonder dat het 'belerend' wordt. Karen Witemeyer heeft zo het geloofsleven van de hoofdpersonen op een natuurlijke manier in de roman verwerkt waardoor het boek meerwaarde krijgt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.