Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17113

Jezus volgen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ouweneel, Willem J.

Geloofsopbouw

Frea Kroese

22-08-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Oude en nieuwe schatten uit Gods Woord.

Stel, je wordt 60 jaar en je hebt zo ontzettend veel gepubliceerd, dat je al lang al op je lauweren kunt rusten maar nog midden in het leven staat. En stel dat er een uitgever is, die vindt dat een behoorlijk deel van je artikelen ooit gepubliceerd in maar een van de vele magazines, gebundeld moet worden, gewoon omdat de studies niet verloren moeten gaan. Omdat er zoveel waardevols in geschreven staat, waarvan je kunt leren, waardoor je kunt groeien in je geloof. In het volgen van Jezus. Dat moet gewoon van een diepe vriendschap en broederschap getuigen. Alleen al om dit uitgangspunt is dit boek kostbaar.

Dat is wat dit boekje is: een verzameling artikelen door de tijd heen van Willem Ouweneels hand, die in de Bode zijn verschenen. Mooi dat de datum van de verschijning van het artikel erboven staat. Sommige zinnen zijn daardoor ook beter te plaatsen, want een mens groeit in kennis en wijsheid.
In dit boek staan 33 pareltjes van artikelen die in de Bode zijn verschenen. Het is een boek om af en toe te pakken en dingen uit de Bijbel in een ander licht te bezien of gewoon van de auteur te leren hoe we naar een bepaald Bijbelstuk kunnen kijken.

Medema heeft zijn best gedaan om de artikelen te groeperen naar vier onderwerpen: het Oude Testament, het Nieuwe Testament, de Tijd en het Eeuwige Leven. Achterin staat nog een lijst van boeken en publicaties van de hand van de schrijver.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.