Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19097

Iscariot. De man die Jezus verraadde.

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lee, Tosca

Christelijke roman

Saskia Schouten

23-09-2019

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Iscariot. De man die Jezus verraadde.

Judas heeft veel ellende meegemaakt in zijn jeugd. Hij verliest zijn vader en zijn broer op een vreselijke manier. Hij denkt dat het zijn schuld is. Er overkomt hem nog meer ellende. Als jaren later Johannes de Doper predikt, laat Judas zich dopen. Hij ontmoet Jezus en wordt zijn volgeling. Hij houdt oprecht van Hem.

Als Jezus in Jeruzalem komt, gaat Judas naar rabbi Zadok om advies te vragen. Hij wil voorkomen dat Jezus gedood wordt. Zadok denkt dat Jezus de plaats van Kajafas en de godsdienstvrijheid zal afpakken. Uiteindelijk beslist Judas Jezus over te leveren om Hem in leven te houden. Hij wil zwart-op-wit hebben dat Jezus niet beschuldigd zal worden van godslastering. Hij dient een aanklacht in: Jezus heeft de dingen gedaan die de mensen over Hem zeggen. De rest is bekend. Het boek eindigt met de ophanging van Judas.

Iscariot is een boeiende roman die een sympathieke kant van Judas laat zien. Hoewel we niet weten hoe zijn leven eruitzag voor hij Jezus ontmoette, heeft de auteur op een realistische manier beschreven hoe het geweest zou kunnen zijn. Er komen kruisigingen en meer vreselijke dingen in voor.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.