Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12065

In jouw hart

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Brooke, Lauren

Jeugdboek

Saskia Schouten

09-07-2012

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Amy en haar zus Lou werken samen met hun grootouders en een team op Heartland, een paardenranch. Hun moeder is een paar jaar geleden overleden bij een auto-ongeluk. Amy is klaar met de middelbare school en staat ingeschreven bij de universiteit, maar ze ziet er vreselijk tegenop om Heartland te verlaten. Ze heeft het idee dat de anderen haar niet meer overal bij betrekken omdat ze toch weggaat. Daar baalt ze vreselijk van en als paard Fanfare op de ranch komt, weet iedereen wat er met hem aan de hand is, behalve Amy.

Als ze Ty, haar vriend die ook op Heartland werkt, zegt dat Lou iets voor haar achterhoudt, doet ook hij vaag en zegt dat ze het maar aan Lou moet vragen. Dan wil Amy een buitenrit met Fanfare gaan maken, maar Joni, één van de medewerksters, raadt het haar af. Amy slaat haar raad in de wind en gaat met het paard de weg op. Ze merkt dat het paard doodsbang is in het verkeer...

Omdat ik deze serie niet ken, begon ik nieuwsgierig aan dit boek. Ik miste direct al een verklarende woordenlijst achterin, want als je niet veel van paarden af weet, moet je de termen die gebruikt worden opzoeken. Het begint al met 'longeren', (africhten, laten lopen) dat was nog te vinden in het vreemde woordenboek maar het woord 'piafferen', kostte me meer moeite. In het vreemde woordenboek en het online woordenboek was het niet te vinden. Via google vond ik een filmpje waarin getoond werd wat piafferen is. Het paard laten stilstaan en met zijn benen op en neer laten gaan.

Voor tieners die van paarden houden, is het een leuk boek zonder grof taalgebruik. Mooi om te lezen is ook hoe Ty Amy blijft stimuleren en bemoedigen, ondanks dat ze soms tegen hem uitvalt.

Alvast even proeven? klik HIER

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.