Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18041

Ill push you

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Gray, Patrick en Skeesuck, Justin

Belevenissen van een pelgrimsreis

Frea Kroese

05-04-2018

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het vergt wat voorbereiding als je de Camino wilt wandelen. Deze pelgrimstocht door Noord-Spanje is bijna 800 kilometer lang en je doet er wel even over, als je hem helemaal wilt doen. Justin zag er beelden van op televisie en dacht: “Dat lijkt me heel tof om te doen,” en vergat daarbij heus niet dat hij überhaupt niet kan wandelen. Hij zit in een rolstoel en is voor heel veel dingen afhankelijk van andere mensen. Hij is de kracht in zijn benen kwijt en met zijn rechterhand kan hij zijn elektrische rolstoel besturen, maar zijn kopje koffie vasthouden is een onmogelijkheid. Toch besprak hij het met zijn beste vriend Patrick Gray. Diens reactie was simpel en direct: “Ik duw je wel.” En zo kwam het dat deze twee mannen na een jaar voorbereiding de Camino gingen “wandelen”. Het verslag hiervan staat in dit boek, maar het is veel meer dan een verslag van de wandeling. Het is een verslag over vriendschap, liefde, enthousiasme, delen, vreugde, verdriet, leven en relaties.

Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Ik heb als het ware samen met hen gelopen, zonder de pijn in mijn benen, het zweet en de tranen. Me warmend aan wat deze mannen meemaken in het contact met elkaar en andere mensen. Het is ongelooflijk wat een doorzettingsvermogen deze mensen hebben, nadat verschillende inwoners van Spanje hen hadden verzekerd dat het onmogelijk was voor hen om dit te doen. Op een reactie na: “Het onmogelijke wordt mogelijk!”
Deze mannen hebben iets gedaan, waarbij de hele vierde Musketiersbeweging verbleekt, en waar de deelnemers een diep verlangen naar hebben. Diepe vriendschap, echtheid, openheid, bereidheid om het hart te delen, hoe beroerd het ook kan voelen op een bepaald moment. Het uiterlijke reisverslag is tegelijkertijd een verslag over de reis in het hart. Maar het wordt nergens mystiek. Het is de harde werkelijkheid en de grote realiteit van dit leven. Hun leven is veranderd door deze pelgrimstocht. Mijn leven is een beetje veranderd door het lezen over deze pelgrimstocht en ik hoop ook dat jouw leven een beetje meer verandert door het lezen van dit boek.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.