Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18040

Adempauze

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Scherstra, Martin

Roman

Thea Zoeteman

03-04-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Sterre werkt als freelancer bij een grote Nederlandse vrouwensite. Ze houdt een boekenblog bij en schrijft ook voor verschillende tijdschriften en websites. In haar blog brandt ze het boek ‘Moord in extase’, van Erik Karst tot op de grond toe af.

Als Sterre na een moeilijke periode door haar hoofdredacteur gevraagd wordt om de feestdagen op Schiermonnikoog door te brengen, twijfelt ze geen moment. Het is voor haar een uitdaging de opdracht uit te voeren die haar gevraagd wordt; dagelijks stukjes op de site zetten over de manier hoe de eilandbewoners de feestdagen doorbrengen.

Onder het pseudoniem Erica heeft Erik haar recensie flink onderuit gehaald. Omdat hij op Schiermonnikoog woont en van het vasteland op weg is naar huis, ontmoeten ze elkaar op de boot. Sterre heeft zojuist een krant gevonden waar een artikel in staat over het boek van Erik. Dat geeft meteen de aanleiding om de degens met elkaar te kruisen, zonder dat ze van elkaar weten wie ze zijn. Als ze zich daarna aan elkaar voorstellen, weten ze na de eerste schrik dat ze voorlopig niet van elkaar af zijn….

Martin Scherstra heeft een vlotte manier van schrijven en weet de lezer meteen al bij het eerste hoofdstuk het verhaal in te trekken. Al is het iets voorspelbaar, dat neemt niet weg dat je als lezer graag wilt weten hoe het verhaal zich verder ontwikkelt. Martin stelt je daarin niet teleur, want hij weet spanning en verrassende elementen in zijn verhaal te verwerken. Dat hij met dit boek de Valentijnprijs 2018 heeft gewonnen, is meer dan verdiend!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.