Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09063

Ik zal een vader voor je zijn

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Machree, Judith

Christelijk themaboek over DIS

Frea Kroese

16-12-2009

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Een vrouw verwerkt een incestueus verleden en herstelt van een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

Voor ieder mens die met incest te maken heeft (gehad), of iemand in de omgeving heeft, die met incest te maken heeft (gehad), kan dit boek helpen. Het helpt om te begrijpen dat je iets moet met alle emoties die slachtoffers in zich omdragen. En dan is er ook het intensieve proces om de alters die "Judith" in zich omdraagt te helpen met haar eigen persoonlijkheid samen te gaan, om uiteindelijk een heel mens te worden.

"Judith" werkt keihard in een jarenlang proces, samen met een begeleider aan dit heel worden. Zij doet dit in voortdurend gebed en een intense relatie met God. Ze durft haar eigen behoeften onder ogen te komen, ze durft de onthullingen uit haar verleden onder ogen te komen. Daar waar ze eerder een blanco geheugen had, geeft God haar met stapjes haar herinnering terug. En daarmee gaat ze een diep dal door, waarin woede en angst een plek krijgen.

Het is heel ingrijpend om dit boek te lezen, en ook zeer inzichtgevend. Ik hoop dat het lezen van dit boek veel mensen zal helpen om te gaan met zichzelf, of hun gewonde naaste.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.