Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09062

Backstage - Bekentenissen van een rock-idool

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mapes, Creston

Christelijke roman

Saskia Schouten

14-12-2009

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Bekentenissen van een rock-idool.

Everett Lester is de zanger van een heel populaire rockband met een duistere achtergrond. Hij heeft een slechte jeugd gehad en heeft als gevolg daarvan geen moraal meer.

"Er zijn geen regels, er is geen God, wij zijn goden," zegt hij in een interview. Hij komt in contact met een medium, Endora Crystal, die zijn persoonlijke begeleidster wordt. Hij raakt helemaal door haar beïnvloed. Ze brengt hem regelmatig onder hypnose en dan richt hij schade aan die hij zich later niet meer kan herinneren.

Tussen de fanmail zit met regelmaat een brief van Karen Bayliss. Ze verafschuwt zijn muziek; ze bidt voor hem dat hij Jezus zal leren kennen. Langzamerhand begint Everert te veranderen. Dan brengt Endora hem weer onder hypnose en wil ze dat hij onherstelbare schade aanricht...

Een boeiende roman met een duidelijke boodschap. Het duurt wel even voor je in het verhaal zit doordat er twee verhaallijnen langs elkaar lopen: de levensgeschiedenis van Everett en cursief gedrukt de rechtszaak waarin hij wordt beschuldigd van een zwaar misdrijf. Als je eenmaal goed in het boek zit, kun je het bijna niet meer wegleggen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.