Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20039

Ik zal altijd van je houden

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Reenen, Geja van

Themaboek homoseksualiteit

Saskia Schouten

01-04-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In dit boekje beschrijft de auteur de coming-out van haar zoon. Ze had het totaal niet zien aankomen dat haar zoon homo zou zijn. Een enorme strijd komt op het gezin af maar allemaal staan ze om de zoon heen: ze blijven van hem houden.

De auteur beschrijft 3 fases:
Fase 1: de coming-out tot aan het geregistreerd partnerschap.
Fase 2: de moeilijkste en zwaarste fase die ze de storm noemt. Het betreft de periode van beleidsvorming in de kerk, gevoelens en emoties en het kunnen loslaten en vergeven.
Fase 3: Na de storm… De periode van loslaten en vergeven tot nu.

In korte hoofdstukken vertelt ze over de worsteling en strijd waar het gezin mee te maken krijgt. Schokkend zijn de reacties op artikelen die ze op internet las. Verschrikkelijke oordelen en verwensingen, waarvan sommige zo erg waren dat ze die niet durft te citeren. God haat homo’s; homo’s zijn niet geschapen naar Gods beeld; ware christenen krijgen geen homokinderen; homo’s gaan naar de hel. Er zijn ook positieve reacties, maar ook reacties van mensen die niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Bijvoorbeeld: Het is een keuze om homo te zijn omdat er nog geen gen ontdekt is; iemand met een verstandelijke beperking moet ook alleen blijven.

Als de schrijfster er met iemand over praat, verwacht ze een arm om zich heen maar dan blijkt er een hard oordeel te komen. Of juist andersom. Het hoofdstuk over de kerk vond ze het moeilijkst om te schrijven. Zolang de kerk nog geen beleid had, mocht haar zoon niet aan het avondmaal en moest hij alle taken neerleggen. Toen er na vier maanden een beleid gevormd was, mocht hij weer aan het avondmaal maar het kinderwerk dat hij heel graag deed, mocht hij niet meer doen. Zijn talent werd begraven, zoals in een volgend hoofdstuk beschreven wordt.

Dit boekje is mooi uitgevoerd. Elk hoofdstuk begint met een aansprekend schilderij van de auteur. Vervolgens komt er een aangrijpend gedicht. Het is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over het omgaan met homoseksualiteit.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.