Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202577

Ik leer je de Bijbel lezen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Heijnen, Jan

Roman

Saskia Schouten

22-02-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit is een verhaal dat je helpt om de Bijbel beter te begrijpen en te geloven.

Daniela vraagt zich af waarom een pakketje van de buurman die op nummer 18 woont, bij haar is bezorgd. Zelf woont ze op nummer 33. Als het de volgende dag nog niet is opgehaald, besluit ze het te brengen. De buurman is er erg blij mee. De postbezorger had namelijk vergeten het huisnummer te vermelden waar het pakkertje was bezorgd.

Buurman Bram opent het pakketje en haalt er een oude Bijbel uit. Ze krijgen een gesprek hierover. Daniela vertelt dat ze Bijbellezen erg lastig vindt. Dit gesprek resulteert erin dat Bram Daniela mee op reis neemt door de Bijbel. Hij legt uit wat zij niet begrijpt. Hij legt uit dat wat in Psalm 1 staat, dag en nacht in Gods wet verdiepen niet betekent dat je dag en nacht in de Bijbel moet lezen, maar dat het Hebreeuwse woord dat er staat ‘hagah’ kauwen betekent en ‘wet van de Heer’ instructie of onderwijs van de Heer. Het houdt in dat je voortdurend met Gods woord bezig bent, zodat het een deel van jezelf wordt. Je voedt je met Gods woord zodat het je van binnen kan versterken en veranderen.

Dit boek leest als een trein. Bram legt Bijbelse dingen aan Daniela uit op een heel begrijpelijke manier. Het boek is op verschillende punten een eye-opener voor mij.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.