Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18152

Ik heb God gezien

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

John, Klaus-Dieter

Biografische zendingservaringen

Cora van Dijk

15-12-2018

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Klaus-Dieter en zijn vrouw Katinka hadden al jong dezelfde droom. Hij om als chirurg en zij om als kinderarts iets te betekenen voor mensen in armoedige omstandigheden. Dit leidde tot een huwelijk met hoge bergen en diepe dalen.

Na verschillende reizen kwam de droom op hun pad om een ziekenhuis te starten in het Andesgebergte, voor de bevolking die geen toegang had tot ziekenzorg, nazaten van de Inca’s. Een ziekenhuis op 2600 meter hoogte, waar geen goede wegen zijn en waarvoor geen cent beschikbaar is. Maar Klaus-Dieter besluit om volledig op God te vertrouwen. Dit is Gods plan, dus Hij zal ook voorzien, is zijn stelling.

Vanaf 2004 reist de chirurg de hele wereld over om fondsen te werven. Daarbij gebeuren prachtige wonderen, maar hij krijgt ook te maken met tegenslagen. Toch vertrouwt hij erop dat God zal leiden naar de realisatie van het project. Hij is een echte zendingspionier. Omstandigheden waar een mens niet doorheen lijkt te kunnen komen, gaat hij al biddend tegemoet. Teleurstellingen? Ja, die zijn er zeker, maar niets houdt Gods plan uiteindelijk tegen. Volharding is het wat het echtpaar kracht geeft. Dan gebeuren er letterlijke wonderen. Er komen openingen waar je ze niet verwacht. En dan: ja, dan gaat voor het eerst de schop in de grond. De start van een miljoenenproject.

De naam voor het ziekenhuis wordt ‘Diospi Suyana’. Dit betekent: vertrouwen in God. Een prachtige naam die al snel bekend wordt in het gebied. Nog veel meer over de bouw en de werkelijke start van het ziekenhuis wordt in het boek beschreven. Een prachtige getuigenis.

Het boek heeft veel vaart en leest bijna als een roman. Toch is het werkelijk gebeurd. Door dit boek weet je dat we een machtige God hebben die gebeden verhoort en liefde heeft voor mensen. Er is slechts een klein puntje dat jammer is: er worden erg veel namen genoemd die er voor de schrijver natuurlijk toe doen, maar voor de lezer niet. Maar het staat het leesplezier niet in de weg. Dit is beslist een boek voor alle kerkelijke gezindten, evangelische en pinkstergemeenten, enz. Kortom: ik geloof dat iedere christen door dit boek bemoedigd wordt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.