Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18021

Het huis aan de overkant

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vriens, José

Christelijke roman

Saskia Schouten

21-02-2018

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Aan de rand van het dorp woont Cat met haar dieren. Ze woont tegenover een vervallen boerderij die al jaren leegstaat. Dan wordt de bouwval met de grond gelijkgemaakt en wordt er een duur uitziend pand neergezet. Dat blijkt van een bullebak van een kerel te zijn, Paul van Andel. Hij rijdt bijna Cats honden aan en foetert haar uit.

Het hele dorp praat over hem. Hij blijkt twee kinderen te hebben die goed met de dieren van Cat overweg kunnen. Zodoende krijgt ze contact met Paul. Cat probeert afstand te houden maar dat wordt moeilijker als ze haar baan kwijtraakt en Paul vraagt of ze bij hem in de huishouding wil komen werken. Zijn huishoudster is namelijk onlangs met pensioen gegaan. Cat vraagt zich af of ze dat wel ziet zitten…

Cat is een type dat niet op haar mondje is gevallen. Daarom vind ik het vreemd dat ze niet direct met Paul praat over zijn grofgebekte gedrag. Pas veel later biedt hij zijn excuses aan. Dat vind ik nogal onrealistisch. Verder zou haar karakter nog wat verder uitgediept kunnen worden door haar meer te laten nadenken over Paul en haar gevoelens voor hem.
De omslag past totaal niet bij het boek. Er staat een vrouw op met een bos tulpen, passender zou zijn geweest als er een huis op zou staan met een vrouw met dieren.

Jammer dat er een keer gevloekt wordt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.