Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15133

15133

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Cave, Julie

Thriller

Frea Kroese

23-11-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Julie Cave heeft met dit boek een kunststuk neergezet. Alle ingrediënten voor een spannende thriller zijn aanwezig plus de intrigerende motivatie die aan de moord op Thomas Whitfield vooraf is gegaan. In deze thriller heeft Julie Cave het gegeven dat de waarheid ten onder wordt gehouden goed uitgewerkt. De mensen met macht hebben het voor het zeggen en zelfs de baas van Dinah Harris, de FBI agent die de moord onderzoekt, staat niet aan de kant van het slachtoffer.

Een thriller met een behoorlijke verdieping. Dat is met recht een verrijking in thrillerrijk Nederland. Ik hoop dat veel mensen dit boek zullen lezen, want het zet je aan het denken. De dialogen zijn pittig en zeer interessant.
Waarom Dinah een agent moet zijn met een alcoholverslaving en een getraumatiseerd verleden, weet ik niet zo goed, maar kennelijk vinden we dat met zijn allen veel leuker. Haar collega heeft een eetprobleem. Het probleem van Dinah wordt goed uitgewerkt en past in het geheel van de gebeurtenissen. Ze heeft geen poot om op te staan als ze uiteindelijk geschorst wordt en haar penning in moet leveren. Tegelijk ook wel weer een cliché gebeurtenis in veel politieafleveringen. Maar geweldig verwerkt in het verhaal zodat zij de daders werkelijk kan aanwijzen, hoewel de hoofddader niet gepakt wordt.

Eén minpuntje is dat in de reeks van bewijslast, of liever het ontbreken ervan, de professionele moordenaar toch een vingerafdruk heeft achtergelaten. Dat vind ik aan de ongeloofwaardige kant. Dit doet aan het geheel niet af. Ik wilde steeds verder lezen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 2 Reacties op: Het zwijgen opgelegd (Dinah Harris-mysteries deel 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.