Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15009

15009

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dijk, Mark van

Jeugdboek

Saskia Schouten

19-01-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Kim en haar vriendinnen Esmee, Zoë en Inge mogen een nachtje in een tent slapen op het erf van de boerderij waar Kim woont. Het opzetten van de tent valt tegen en daarom roept Kim de hulp van haar broer Erik in. Als de tent staat, vertelt Erik hun een "eng waargebeurd-verhaal". In 1622 verging een schip voor de kust van Katwijk. Er zijn zeemannen verdronken en die zijn begraven op het land van de boerderij.

De meisjes vinden het maar een eng idee. 's Nachts wordt Inge wakker van een geluid en ze maakt de anderen wakker. Hoewel ze allemaal bang zijn, gaan ze toch naar buiten. Er hangt een dikke mist en in de verte zien ze een geheimzinnig lichtje. Het wordt feller en verandert van kleur. Dan explodeert het. Wat er dan gebeurt is geen werkelijkheid meer. Ze bevinden zich in het land  Poleeria dat bezet wordt door een afschuwelijk monster, de Poldergruwel.  De pratende dieren vragen de meisjes om Poleeria te bevrijden.

Dit fantasyboek is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is spannend en af en toe griezelig maar voor deze leeftijd is het geschikt. Het leuke is dat de dieren aparte kleuren hebben en kunnen praten. Het griezelige aspect vind ik (voor kinderen)  dat de Poldergruwel een leger van geesten om zich heen heeft, maar als blijkt dat die ook kunnen praten, is het iets minder eng.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.