Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15008

15008

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Boer, Peter

Jeugdboek / Geschiedenis

Saskia Schouten

16-01-2015

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit is een gebundelde uitgave van eerder verschenen stripverhalen in het tijdschrift "Terdege". Het eerste verhaal gaat over Karel de Grote. Arnulf en Winfried zijn  twee boerenzoons die aan heet hof van koning Karel terechtkomen. Hun grote wens om ridder te worden komt uit. Het tweede verhaal gaat over graaf Floris de vijfde en zijn vriend Reinald de Rijmer.

De verhalen zijn boeiend geschreven. Waar nodig staat onder aan de bladzijde een uitleg over bijvoorbeeld de rechtspraak, een klooster, welke wapens men gebruikte en meer wetenswaardigheden. Het boek is boeiend om te lezen en leerzaam. Het laatste deel gaat over een onderwijzer die zijn klas geschiedenisles geeft.
Vanaf de Germanen tot aan de jaren tachtig wordt op een boeiende wijze verslag gedaan over de gebeurtenissen. Er komt ook humor in voor, zoals over het buskruit: Daar is geen kruid tegen gewassen. Tegen een dame in een hoepelrok zegt een pruikdragende man: "Hoepel op met die rok", waarop de dame antwoordt: "Heb je soms de bokkenpruik op?" Dit soort taalgrapjes maken het boek nog leuker.

De kern van het boek is dat God de geschiedenis heeft geleid, hoewel we niet alles begrijpen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.