Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18114

Hemelwater

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Martin, Charles

Christelijke roman

Ina Snijders

15-09-2018

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Joseph, een Vietnamveteraan, heeft zich teruggetrokken in een huisje in de bergen. Want na een leven vol leugens (in de familiesfeer) en veel verschrikkelijke dingen in de oorlog met Vietnam meegemaakt te hebben, voelt hij zich het best, samen met zijn trouwe hond Rosco. Door het leven dat hij geleid heeft, heeft hij last van lichamelijke klachten en veel nachtmerries. Dan ontmoet hij Catalina met haar kinderen. Hij redt haar uit een zeer bedreigende situatie en hij brengt hen terug naar haar broer.

Ook zijn eigen broer Bobby komt weer in beeld en hij ontmoet Allie, de liefde van zijn leven. Ze is inmiddels weduwe geworden en haar restaurant is vervallen tot een puinhoop. Joseph helpt Allie met hulp van Catalina en haar familie haar restaurant weer op te bouwen en dat wordt een succes.

Na veel onverwachte (voor de lezer, in dit geval voor mij) gebeurtenissen belandt Joseph in de gevangenis en komen uiteindelijk alle leugens, die Joseph als geheimen bewaard heeft in zijn hart, in de openbaarheid.

Een prachtig boek, dat gaat over liefde, opoffering en over vergeving. Vergeving, die de weg weer opent naar een nieuw leven. Je zou het boek aan één stuk door willen lezen, jammer dat dat helaas niet altijd kan.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.