Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ridder, Gabi de

Christelijke roman

Saskia Schouten

11-09-2018

 

BESTEL

Recensie

In het dorp Biesterlo is een pyromaan actief. De politie krijgt hem maar niet te pakken. Regelmatig houdt de burgemeester een bijeenkomst om de bevolking op de hoogte te houden en gerust te stellen. Maar de angst van de bevolking groeit.

Tim Hordijk is aangenomen als docent op de Bijbelschool. Daar komt hij in contact met Esther. Ze helpt hem met het bewerken van zijn lesmateriaal. Het wordt Tim langzamerhand duidelijk dat Esther met een groot geheim kampt. Als ze gevoelens voor hem gaat koesteren, doet ze haar uiterste best om die te onderdrukken want Tim heeft laten weten dat hij de roeping heeft om ongetrouwd te blijven. Hij geeft aan dat het tussen hen bij vriendschap moet blijven.
Als Esther hoort wat er in het verleden van Tim heeft plaatsgevonden, vertelt ze hem waar het op staat.
Kunnen ze nog vrienden blijven? Dan zijn ze beiden getuige van een dramatische gebeurtenis…

Doordat er vanuit veel verschillende perspectieven wordt geschreven en er heel veel personages in voorkomen, had ik moeite om goed in het verhaal te komen. Maar toen ik er eenmaal inzat, had ik het boek zo uit. Er komen personen in voor die ook in de debuutroman van deze auteur voorkomen. De gevoelens van de hoofdpersonen worden mooi beschreven. Een minpuntje vind ik het gebruik van gefingeerde plaatsnamen, zoals Biesterlo, Oldweerd en Wilg. Als er personages naar Gouda gaan, heb je geen idee welke route ze rijden omdat de plaatsen niet bestaan. Jammer. Verder een boeiende roman met diepgang. Het geloof komt er op een mooie realistische manier in naar voren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Geef me moed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *