Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17042

Geslaagde onderneming?

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Witemeyer, Karen

Christelijke roman

Daniëlle Eveleens

03-05-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

‘Geslaagde onderneming?’ is een novelle van Karen Witemeyer die bestaat uit 127 bladzijden. Victoria Adams, de hoofdpersoon, woont in de vrouwenkolonie van Harper’s Station in Texas en is winkelierster. Victoria –ook wel Tori genoemd- is een knappe, dappere en hardwerkende vrouw, die door haar verleden mannen op afstand houdt. Zij en haar zoontje maken diepe indruk op Benjamin Porter, één van de zeer weinige mannen die welkom zijn in de vrouwenkolonie. Maar ondanks zijn vriendelijkheid laat Tori hem niet toe in haar leven.

Wanneer vrachtrijder Benjamin Tori overhaalt om als zakenpartners in een nieuwe onderneming goederen af te leveren bij boerderijen en ranches in de omgeving, word je nieuwsgierig naar hoe deze reis zal verlopen. Deze eendaagse reis beslaat het hele boek. Het verhaal is wat compact; er gebeurt erg veel in korte tijd. Dit maakt dat het verhaal niet erg diepgaand is. Tegelijkertijd maakt dit ook dat je voortdurend aandachtig bij het verhaal blijft en door wilt lezen.

De gebeurtenissen, gesprekken en gevoelens van de hoofdpersonages, maken het verhaal afwisselend. Ook ontbreekt de humor niet. Het is mooi om te lezen hoe Benjamin met de gesloten Tori omgaat en ondanks haar afstandelijkheid toch haar het hof probeert te maken. Maar wanneer een ongeluk de plannen om haar serieus het hof te maken in de war stuurt, gaat deze kans misschien wel voorgoed verloren…

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.