Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12127

Genesis, hoe die torrie begon

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wol, Daniel de 

Bijbelboek in straattaal

Cora van Dijk

21-12-2012

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Toen ik hoorde van het uitkomen van het boek Genesis in straattaal, waren mijn gedachten gemengd. Er zijn nog veel volken en stammen die de Bijbel niet in hun taal kunnen lezen en wij in Nederland hebben zo veel vertalingen..... moet daar nu nog een straatbijbel bij?

Het lezen van dit boek heeft me op heel andere gedachten gebracht. Het is een prachtig evangelisatieproject geworden, gericht op straatjongeren van deze tijd. Een verhaal in de taal die zij begrijpen. Ineens worden de verhalen voor hen levend. God is de MASTER die alles schiep en voor de mensen zorgde, ook nadat ze gezondigd hadden. Het verhaal van Abraham die zijn zoon wilde offeren maakt een diepe indruk. In de toelichting wordt gewezen op de Grote Zoon die geofferd werd voor de mensheid. Het meeslepende verhaal van Jozef en de manier waarop het volk in Egypte terecht komt is episch opgezet.

Wat dit boek ook nog eens zo geschikt maakt voor jongeren, zijn de gratis MP3's die op de website staat. Verder is er een Straatbijbel app. Het geheel is een samenwerking van Youth for Christ, Ark Missions en het Nederlands Bijbelgenootschap. Ik ben zeer positief over dit initiatief. Naast straatjeugd denk ik dat ook de (rand)kerkelijke jeugd dit met veel plezier en aandacht zal lezen. Ik ben er van overtuigd dat via dit project jongeren bij Christus zullen komen, om in de woorden van de Torrie te spreken: dat het een blessing zal zijn!

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.