Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14077

14077

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Roman

Saskia Schouten

27-06-2014

4.5 Stars

 

BESTEL

Recensie

Filmster Dayne Matthews houdt van Katy Hart, directrice van het christelijk kindertheater in Bloomington. Katy moet getuigen in een rechtszaak. Het betreft een gestoorde fan van Dayne die Katy heeft aangevallen en dreigde haar en Dayne te vermoorden. Tijdens haar verblijf in Hollywood moeten Dayne en Katy moeite doen om af en toe ongestoord samen te zijn, ze worden lastiggevallen door paparazzi. Als de rechtszaak achter de rug is, vliegt Katy weer naar Bloomington en is ze ervan overtuigd dat een leven naast Dayne niet mogelijk is.

Dayne wil graag zijn familie, de familie Baxter, leren kennen. Maar hij wil hen niet blootstellen aan de roddelpers. John Baxter heeft zijn kinderen verteld dat ze een oudere broer hebben. Elizabeth en hij werden gedwongen om hem af te staan na zijn geboorte. John heeft er vreselijk veel moeite mee om hun te vertellen wie het is. Ashley legt verschillende puzzelstukjes bij elkaar en komt dan tot de conclusie dat Dayne vrijwel zeker haar broer is. Ze neemt contact op met Dayne en nodigt hem uit voor de jaarlijkse Baxter-picknick.

De helft van het boek gaat over de rechtszaak, dat had van mij wel wat korter gemogen. Het valt iedereen op dat advocaat Luke Baxter op Dayne Matthews lijkt. Hij wordt soms zelfs voor hem aangezien. John brengt zijn kinderen telefonisch op de hoogte van het feit dat ze een oudste broer hebben. Als hij Luke belt, vertelt deze over de rechtszaak en dat het zo opvalt dat Dayne op hem lijkt. Vervolgens komt John met de broer voor de dag en dan zou je als lezer verwachten dat Luke de conclusie trekt dat Dayne dus de broer is. Maar dat gebeurt niet. Dat komt naïef over; ik vind dat onrealistisch vooral omdat het in hetzelfde telefoongesprek aan de orde komt. Verder een prachtige roman met veel diepgang.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *