Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13035

Gedragen door de Herder

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vries, Huib de

Biografie

Aritha Vermeulen

29-05-2013

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Gedragen door de Herder. Het leven van Erwin Hout.

De auteur van dit boek, Huib de Vries, interviewde Erwin van Hout in 2009 voor een reportage over arbeidsparticipatie van mensen met een lichamelijke handicap. Drie jaar later kreeg hij van uitgeverij De Banier het verzoek om het levensverhaal van Erwin van Hout vast te leggen. Daarbij is gekozen voor een boek in de ik-vorm met meerdere woordvoerders.

In 1993 brak Erwin van Hout door een stoeipartij zijn nek. Binnen enkele seconden voelde de toen atletische tiener alle kracht uit zijn lichaam wegvloeien en ondanks langdurige revalidatie bleef hij vanaf zijn schouders verlamd. Daardoor raakte hij grotendeels afhankelijk van professionele hulpverleners en vrijwilligers.

Persoonlijk raak dit boek me diep. Vooral het stukje waar de afdelingsarts het slechtnieuws gesprek met hem heeft, na het ongeluk. Levensecht: de dieptepunten worden niet weggemoffeld in dit boek. Wat een wonder dat God zegt: "Nu je zelf niet meer kunt lopen, zal Ik je dragen." Dat er foto's in dit boek zijn opgenomen geeft meerwaarde.
Ik vind het jammer dat er meerdere woordvoerders zijn in dit boek. Ik heb veel gebladerd om een bepaalde lijn te vinden. Ik las bijvoorbeeld eerst wat Erwin zelf schreef. Daarna nam ik een andere verteller. Personen uit de nabije omgeving zijn heel erg belangrijk maar één woordvoeder zou bijgedragen hebben aan een krachtiger verhaallijn. Ondanks mijn persoonlijke voorkeur vind ik het boek stimulerend en warm. Het getuigt het van Gods liefde.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.