Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20212

Gastarbeider

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Khatchikyan, Gor

biografische verhalen arts spoedeisende hulp

Saskia Schouten

05-04-2021

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De auteur is arts op de spoedeisende hulp. In dit boek neemt hij de lezer mee naar zijn werk. Het boek bevat twaalf verhalen: verdrietige, schrijnende maar ook hoopvolle. Heel bijzonder vind ik het verhaal over de dronken man.

Gor is een beetje gestrest omdat hij heel druk is geweest en hij geen tijd had voor pauze. Dan wordt er een dronken man binnengebracht. Behalve dat hij buikpijn heeft, lijkt er niets met hem aan de hand te zijn. Hij wordt zolang in de enige kamer die nog beschikbaar is, gelegd. De man wil in het ziekenhuis overnachten maar dat kan niet omdat er geen medische noodzaak is en er geen bedden beschikbaar zijn. De man vertelt dat hij niet met de taxi naar huis kan omdat hij schulden heeft uitstaan bij de taxibedrijven. Na een innerlijke strijd besluit Gor om de man zelf naar huis te brengen. Dat resulteert in een diepgaand gesprek over God met deze man.

Alle verhalen zijn boeiend om te lezen. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en beschrijft zijn eigen gevoelens op een eerlijke en zuivere manier. De lezer krijgt een goed beeld van hoe het eraan toegaat op de spoedeisende hulpafdeling van het ziekenhuis.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.