Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17034

Fluisterende liefde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Christelijke roman

Diane Kooistra

14-04-2017

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dat je vriend de relatie uitmaakt met een brief en je zo alleen laat, dat je daarna op vakantie gaat en in de armen valt van de eerste de beste charmeur die je daarna ook laat vallen is een vrij pittig begin van dit verhaal. Ilona krijgt het zwaar te verduren en je merkt als lezer dat ze het best moeilijk heeft. Dat wordt mede onderbouwd doordat Saskia Schouten je meeneemt in de gedachtegangen van deze vrouw. Ze kan heel wisselend en soms impulsief reageren en dat doet ze vooral bij Boudewijn.

Boudewijn is de zwager van haar beste vriendin en zwaar verliefd op Ilona. Hij doet er alles aan om haar voor zich te winnen met alleen maar goede bedoelingen. Ilona blijft hem echter afwijzen waardoor hij afstand neemt, maar op dat moment voelt ze zich ineens tot hem aangetrokken. Ze draaien om elkaar heen, lijkt het wel. Ondertussen komen ze elkaar steeds tegen in verschillende situaties en Ilona laat stukje bij beetje haar voornemen om nooit meer een man te vertrouwen los, de vraag is dan of ze dat op tijd laat zien aan diegene waar ze van houdt.

Naast dit verhaal brengt Saskia verschillende onderwerpen ter sprake, het meest centraal staat de werkvakantie in Roemenië, waar ze met elkaar de plaatselijke bevolking helpen, maar het beleven van het geloof voor jonge mensen vind ook een mooi plekje in dit verhaal. Wat ook mooi naar voren kwam is dat er vriendinnen zijn die Ilona ondanks haar nukken niet laten vallen, die naar haar omkijken en het ook durven zeggen als ze vinden dat ze vervelend doet. Een goed voorbeeld van hoe vriendschappen kunnen zijn.

Dit is een boek waar je echt even voor gaat zitten, dat je soms na een boze bui van Ilona even aan de kant legt om later weer verder te lezen omdat je wilt weten hoe het afloopt. Het gaat over vriendschappen, geloof, afwijzen en vertrouwen winnen. Onderwerpen die mij erg aanspraken en dat alles maakt dit een mooie vervolg op het vorige boek van Saskia. Dit boek kun je prima lezen zonder dat je ‘Schrijversliefde’ gelezen hebt.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:5 Reacties op: Fluisterende liefde

 • Tineke schrijft:

  Fluisterde liefde gelezen
  Was prachtig goed geschreven ineen adem uitgelezen
  Tranen in mijn ogen zo mooi
  Aanrader het is deel 2 van de serie • Tamara schrijft:

  Dit boek had cadeau gekregen van Saskia Schouten en daarvoor zou ik mijn eerlijke recensie geven.

  Vanavond heb ik deze mooie roman met een zucht uitgelezen. Er gebeurt veel in deze roman, waardoor het geen moment saai is. Vond het interessant om over Roemenië te lezen. Ook de Roemeense namen vond ik leuk. In het begin vond ik Ilona en Boudewijn een beetje irritant qua karakter. Vooral Ilona vond ik een zeur. Maar gelukkig ging dat al snel beter en ging ik ze steeds meer waarderen.

  Het is echt een leuke roman om mee te ontspannen. Ik geef het boek 4*

  Saskia nogmaals bedankt voor het boek • Geraldd schrijft:

  ‘Fluisterende liefde’ is het verhaal van Ilona, die na een stukgelopen relatie en met de kater van een slippertje, helemaal niets meer met mannen te maken wil hebben.
  Door haar ervaringen bouwt ze als het ware een muur van afstandelijkheid om zich heen, waardoor haar relatie met haar omgeving onder spanning komt te staan. Oók met de integere man, die later naar haar gunsten dingt…
  In haar boeken legt Saskia Schouten de nadruk op de liefde, maar haar verhalen staan allerminst vol van rozengeur en maneschijn. Integendeel… voordat de geliefden elkaar in de armen sluiten zijn er al heel wat tranen gevloeid. Daarmee zet ze mensen van vlees en bloed neer. Ook in ‘Fluisterende liefde”.
  Saskia zoekt de diepgang in deze roman in het Christelijk geloof. Een enkele passage is zelfs getuigend. Waarmee zij haar lezers duidelijk wat meer mee wil geven, dan alleen maar een mooi verhaal.
  Kortom: ‘Fluisterende liefde’ is een aanrader voor iedereen, die van het romantische genre houdt. • Bobby schrijft:

  Goed boek met mooie thema’s: afwijzing, vriendschap maar ook geloof. Fraai uitgegeven. Wat het extra leuk maakt om te lezen is de beschrijving van een werkvakantie in Roemenië. Inderdaad prima zelfstandig te lezen, ook al is het een vervolg op Schrijversliefde. Ben erg benieuwd naar het volgende boek. • Anne Theys schrijft:

  Het is inderdaad een juweeltje vol met emoties… blijdschap, verdriet, spanning en soms wat koppigheid ! Heb het ontzettend graag gelezen, een heel aangenaam vervolg op “Schrijversliefde”
  Groetjes AnneGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.