Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202408

Engelse drop

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Arnoud Drop

Blog buitenlandstudie

Frea Kroese

19-07-2022

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een student vol enthousiasme voor God en mensen vertelt je over zijn studietijd in Londen terwijl hij in de Holy Trinity Brompton, de kraamkamer van Alpha International, een verkennende stage loopt om uiteindelijk zijn afstudeeropdracht bij Alpha Nederland te kunnen gaan doen, na zijn tijd in Londen. Hij vertelt met humor over het proces van het in korte tijd taalvaardig worden, zijn Nederlandse lengte die opvalt en de verschillen tussen Engeland en de rest van Europa. Het is een leuk verslag van hoe het in zijn buitenlandervaring gaat. Dat vooropgesteld. Het is of je, als lezer, even mee mag lopen in zijn leven. Dat was ook precies de bedoeling, dat vrienden, van wie ik vermoed dat de schrijver er heel veel had in die tijd, hem niet al te zeer zouden missen en tegelijkertijd een beetje mee konden kijken in die periode van zijn leven. Zijn geloofsavontuur krijgt de nadruk in het boek. Daardoor krijg je het gevoel dat hij de studie er met zijn linker achterpoot bij heeft gedaan als iets dat bij de deal hoort. Maar wat een ideale deal! Midden in een van de vruchtbaarste filialen van Gods Koninkrijk iets mogen bijdragen en leren van hun manieren en zelf ook nieuwe dingen van datzelfde koninkrijk mogen ervaren. Vrolijk en teachable. Dankbaar en uitreikend. Dat gun ik elk jong en gelovig mens.

Mooi zijn ook de gepakte rustmomenten bij Café Nero aan de overkant van zijn straat. Verwerken, studeren, opladen, dicht bij jezelf zijn en ontvangen van God. Prachtig is het plezier bij het van de ene op de andere dubbeldekker hoppen en zo Londen te zien.

In de podcast viermetersessies vertelt de schrijver dat hij nog een paar dozen van dit boek in zijn huis heeft staan. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je lezen hoe iemand anders een paar modules in het buitenland heeft gevolgd en tegelijkertijd veel heeft geleerd over een getuige voor Jezus Christus te zijn, schrijf en bericht op www.alphanederland.org/contact/ Wat ik ook super leuk vond om te lezen is dat Arnoud in die tijd voor zichzelf lekker en gezond heeft gekookt en tegelijkertijd echt genoot van het eten bij het gezin waar hij een kamer huurde en van de snacks die in London te scoren zijn. Wat dat betreft past hij helemaal in het Alpha Cursus concept: samen eten en elkaar ontmoeten.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.