Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07018

Engelen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Caps, Charles en Annette

Geloofsopbouw

Saskia Schouten

30-10-2007

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Engelen. Wat is hun doel? Wat brengt hen in beweging?

In dit boek wordt uitgelegd hoe engelen te werk gingen in het oude en nieuwe testament. Tevens komen er engel-ervaringen in voor, maar het meest fascinerende in dit boek is dat de kinderen van God engelen aan het werk kunnen zetten. Het is bijzonder om te lezen hoe dat in z'n werk gaat.

Door uitspraken die we doen -positief zowel als negatief- ontbinden of binden we engelen, ofwel, we laten hen voor ons werken of verhinderen hen om hun werk te doen. Verkeerde woorden en gebeden blokkeren engelen. Als voorbeeld wordt gegeven: Ouders die om bescherming voor hun kinderen bidden maar vervolgens tegen hen zeggen dat-als ze op straat spelen- ze overreden worden door een auto. Dan zou het dus kunnen zijn dat een engel toekijkt als het kind overreden wordt omdat de engel doet wat hem opgedragen wordt.

Als wij Gods woord belijden en naar zijn wil bidden, gebeurt het omgekeerde, wij zetten engelen aan het werk. Met Bijbelteksten wordt dit onderbouwd.

Dit boek is echt een eye-opener; er worden veel dingen in duidelijk gemaakt die -mijns inziens- niet zo bekend zijn.

Nogal storend vind ik de taalfouten die er meermalen in voorkomen, zoals: ik wordt en wordt jij en nog enkele andere fouten.

Ik vind het een fantastisch boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.