Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18142

Een vrouwelijke odysseus n'zid

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mokeddem, Malika

Spannende mysterieroman

Frea Kroese

26-11-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een jonge vrouw komt bij in de kuip van een zeilschip midden op zee. Ze heeft een harde klap gehad waardoor ze een stuk van haar geheugen kwijt is. Zo begint de zoektocht naar wie ze is en waarom ze daar is. Dan vangt de reis aan. Een reis die adembenemend is voor de lezer, vooral als je zelf nog nooit over de mediterrane wateren hebt gevaren. Wat is de Middellandse Zee prachtig.

Stukje bij beetje hervindt Nora haar geschiedenis. Een multinationale geschiedenis waarin je meegesleept wordt door de emoties en het temperament van deze door en door Franse vrouw en toch niet. Tijdens de tocht ontmoet ze een andere solozeiler. Hij blijft een beetje in de buurt omdat hij zich zorgen maakt over haar. Ze heeft een behoorlijke bloeduitstorting in haar gezicht door de klap en dat wekt zijn zorg op en ook dat ze als vrouw alleen zeilt, dat doen niet veel vrouwen.

Je beleeft haar geestelijke en letterlijke Odyssee mee, door haar gedachten, ervaringen en emoties. In flashbacks wordt haar levensgeschiedenis verteld en het boek eindigt op een kruispunt in haar leven.

Dit boek is heerlijk als vakantieboek en onderhoudend omdat het sage en geschiedenis ineen is.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.