Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202264

Een vreemdeling op Wyndcliff Hall

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Sarah E. Ladd

Roman regency

Diane Kooistra

02-08-2021

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het verhaal begint met een proloog waarin het leven van Evelyn compleet verandert. Haar moeder gaat weg en laat haar achter bij haar grootvader op Wyndcliff Hall. Twaalf jaren verlopen rustig en Evelyn blijft hoop houden op een hereniging met haar moeder. Dan komt de erfgenaam van de landheer, Liam, ineens opdagen. Deze neef is een vreemdeling in het dorp en op het landgoed en zet alle verhoudingen op scherp. Evelyn en Liam hebben een goed contact en door onverwachte gebeurtenissen komen ze voor een keuze te staan. Kiezen ze voor familie, de dorpsbewoners, het landgoed of voor elkaar? Een heerlijk romantisch en bij vlagen spannend verhaal is dit derde verhaal van Sarah Ladd dat zich in Cornwall afspeelt.

Het was voor mij het eerste boek dat ik las in deze serie en het is prima los te lezen. De schrijfstijl van Sarah Ladd verraste mij. Daarom heb de eerdergeschreven romans: De gouvernante van PenWhyte Hall en Te gast op Lanwyn manor op mijn wensenlijst staan.

Sarah Ladd heeft meer romans geschreven over de Regency periode en op het moment dat je leest over de omgeving, de jurken, de sfeer en vooral ook de cultuur en hoe mensen met elkaar omgaan geeft zij de lezer het gevoel dat ze zich helemaal heeft ingeleefd in de sfeer en de personages.

Ze brengt een onbekend stuk geschiedenis naar voren, ze neemt de hoofdpersonen en de lezer mee naar de wereld van de schipbreuken, al dan niet veroorzaakt door de natuur of door smokkelaars. Dit zorgt ervoor dat een heel romantisch boek ineens best wel spannend wordt. Mooi beschreven hoe Evelyn ontwikkelt met betrekking tot familierelaties. Haar moeder speelt hierbij een karakteristieke rol.

Hoewel de romance wat lang op zich laat wachten maakt de onverwachte spanning in dit boek veel goed en nodigt het uit om door te lezen. Een christelijke roman voor liefhebbers van boeken over de Regency periode.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.