Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Parry, Laura

biografie

Saskia Schouten

17-04-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Laura voelt zich in haar jeugd enorm afgewezen door haar moeder. Ze is hevig jaloers op haar broer die voorgetrokken wordt. Ze heeft overgewicht en wordt gepest. Op de middelbare school krijgt ze aandacht van jongens en op zoek naar zekerheid klampt ze zich stevig aan hen vast. Innerlijk verlangt ze ernaar een jongen te zijn, maar ze is bereid die wens op te geven als ze door een jongen bemind kan worden. Het contact met haar ouders wordt steeds oppervlakkiger. Het grootste deel van Laura’s vrije tijd wordt gevuld met seks, alcohol en satanische muziek.

Laura liegt en rebelleert tegen haar ouders. Die sturen haar voor een paar maanden naar een oom in Alaska. De reis verloopt met veel strubbelingen en ze komt terecht op hotelkamer 666. Op dat moment wordt ze doodsbang. De blik van de man die haar de sleutels geeft, ervaart ze als demonisch. Op dat moment weet Laura heel zeker dat de Bijbel waar is, ondanks dat ze denkt dat ze satan aanbidt. Diep vanbinnen weet ze dat ze zichzelf aanbidt. Ze heeft het leuk bij haar oom en tante maar later verslechtert het contact met hen.

Als Laura op zichzelf woont, leeft ze erop los. Ze is geobsedeerd door seks en raakt verslaafd aan pornografie. Maar hoeveel seks ze ook heeft, ze voelt zich vuil, gebruikt en gebroken. Ze komt erachter dat met iedereen naar bed gaan geen oplossing is voor haar problemen. Ze heeft geen vrede en geluk gevonden en denkt terug aan jaren geleden: de gedachte dat ze eigenlijk een jongen had moeten zijn. Deze gedachte blijft haar bezighouden. Ze vindt een steungroep van transgenders.  Dat is het begin van haar transitie.

Ze laat zich opereren maar weet dat de operatie haar geen man gemaakt heeft. Maar omdat ze wanhopig graag een man wil zijn, houdt ze vast aan haar nieuwe identiteit. Ze krijgt een relatie met Steve, een man die als vrouw door het leven gaat. In het begin zijn ze gelukkig met elkaar. Later beseft Laura – die zich Jake laat noemen – dat de vrijheid, die ze verwachtte als man te ervaren een gevangeniscel is geworden.

Op indringende wijze vertelt de auteur haar verhaal. Ze spaart zichzelf niet maar deelt haar diepste gevoelens en ervaringen. Dit boek is een eyeopener voor mensen die niet veel weten over transgenders. De Bijbelteksten die worden geciteerd zijn uit de Statenvertaling.

Sommige teksten zijn moeilijk te begrijpen zoals bv.: Ik loof U omdat ik op een vreselijke wijze wonderbaarlijk gemaakt ben en: ook zet niemand een lap ongevold laken op een oud kleed.

Een buitenstaander zal er een woordenboek bij nodig hebben.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *