Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

06008

Een redder in nood

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beeke, Joël R. en Kleyn, Diana

Verhalenbundel voor jongeren

Kees van Baardewijk

26-11-2006

 

 

BESTEL

Recensie

NOOIT KAN 'T GELOOF TEVEEL VERWACHTEN'

Wie in geloof verwacht, krijgt meermalen meer dan waarop hij gehoopt had.

Die gedachte kwam bij me op toen ik 'Een redder in nood" las van Joel R.Beeke en Diana Kleyn. Het is de vertaling van het Engelstalige 'How God sent a dog to save a family and other devotional stories' ('Hoe God een hond stuurde om een familie te redden en andere godsdienstige verhalen').

De bundel is met zorg samengesteld en bevat verhalen van wisselende lengte. Die zijn zeer uiteenlopend maar maken allemaal duidelijk hoe God ingreep en te hulp kwam. De verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Het geheel (bestemd voor kinderen van 6-12 ) is bedoeld als hulp bij bijbelstudie, elk verhaal heeft ten minste één verwijzing naar een bijbeltekst, bij ieder verhaal horen twee gebedspunten, elk verhaal eindigt met een vraag of een gesprekspunt.

De bundel eindigt met een serie gebedspunten, een opsomming van bijbelteksten en antwoorden op de in de verhalen gestelde vragen. Het lijkt me ook heel geschikt voor kinderclubs met buitenkerkelijke kinderen. Een bruikbaar boek, helaas wat traditioneel qua vormgeving uitgegeven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.