Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11054

Een plaats van genezing

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Eareckson-Tada, Joni

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

04-11-2011

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Worstelen met het mysterie van lijden, pijn en Gods almacht.

De inhoud van dit boek gaat over het onvolmaakte leven. Bij Joni betekent dit dat ze vanaf haar nek verlamd is. Al vele boeken zijn van haar hand verschenen, maar dit boek voegt zeker iets toe aan het hele oeuvre. In dit boek spreekt ze over de fundamentele vragen rond het lijden, maar ook over haar eigen ervaringen met pijn en verdriet. Veel voorbeelden uit haar eigen leven maken de uitleg van Joni begrijpelijker.

Naast ervaringen worden ook moeilijke punten besproken:

  1. Als God kan genezen, waarom doet Hij dat dan niet altijd?
  2. Wie wordt wel genezen en wie niet?
  3. Hoe kan ik met mijn gebroken lichaam nog verder?
  4. Levert mijn pijn iets positiefs op?
  5. Kan ik God danken voor mijn ziekte/handicap en de strijd daaromheen?

Heel eerlijk vertelt Joni hoe zij gestreden heeft met de hoop op genezing. Maar ook hoe ze zo ver gekomen is dat ze God kan danken voor haar huidige leven door te accepteren dat zij niet genezen is.

Het boek begint met een citaat van John Stott: 'De realiteit van het lijden vormt zonder twijfel de grootste uitdaging voor het christelijk geloof, en dat is de generaties door altijd zo geweest.' Het boek maakt duidelijk dat het leven voor Joni een grote uitdaging is, die ze telkens weer opnieuw moet accepteren.

Niet alleen een boek voor zieken en gehandicapten, maar voor iedere christen om meer te leren begrijpen van het lijden van de mens op deze aarde. Ook voor mensen die niet geloven is dit boek een getuigenis over de liefde van God die Hij voor mensen heeft en de extra aandacht die Hij heeft voor het zwakke. Door dit boek leer je God beter begrijpen en het lijden in deze wereld te accepteren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.