Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20082

Een kroon voor mama

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Depoortere, Katelijne

Christelijk kinderboek

Frea Kroese

27-07-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

“Bijna waren we met alles klaar.

Mama kwam nieuwsgierig in de potten kijken.

En toen gebeurde het…

Ze hoestte in haar elleboog.

Mama hoestte nog eens

en voelde aan haar voorhoofd.”

Actueel en origineel hebben de schrijfster en de tekenares de strijd met corona weergegeven voor kinderen vanaf zes jaar oud. De ernst van de ziekte, quarantaine, het wachten, het gevecht tegen de ziekte, verveling en ongeduld, alles komt voorbij.

Ik las het boek samen met mijn kleinzoon van zes jaar, die snel afgeleid is en het meestal geen prentenboek volhoudt. Hij was ongelooflijk sterk geïnteresseerd en verloor geen moment de focus. Dus perfect om in deze tijd samen met kinderen te lezen en er over te praten.

In het boek is het beeld van een kroon de rode draad. Eerst is het de versiering voor mama die haar verjaardag viert, maar alles gaat mis door de lelijke ziekte Corona, die als kroonachtig dingetje heel veel gemene kroontjes in haar lichaam maakt en waar ze nu tegen vecht. Als de vader van Jorn voorleest uit de Bijbel, dat het goed is om wijsheid op te zetten als een kroon. Jorn en zijn vader knutselen verschillende kronen voor elkaar. De kroon van het wachten en de kroon van geduld. Dat brengt rust en vertrouwen.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.