Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20150

Een grote dikke leugen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Thierry Robberecht

Kinderboek over schuldgevoel vanaf 4 jaar

Frea Kroese

14-12-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Lars schiet een voetbal door het keukenraam. Als zijn vader woedend naar buiten komt, geeft Lars zijn zusje Lara de schuld. Woedend pakt zijn vader de bal en hoort niet dat Lara roept dat ze dat helemaal niet gedaan heeft. Lara krijgt straf, ze mag een hele week geen toetje en Lars krijgt ook nog haar toetje. Lars voelt zich niet fijn. Hij kan er niet van slapen. Zijn schuldgevoel neemt het formaat van een olifant aan. De olifant zit hem de hele nacht en volgende dag dwars. Als Lara bij het weer niet krijgen van haar toetje moet huilen, zegt hij eerlijk tegen zijn vader dat hij het keukenraam gebroken heeft en gelijk verdwijnt die enorme schuld-olifant. Ze maken het weer goed met elkaar.

Dit boekje is geschikt vanaf 4 jaar, maar je kunt het rustig de hele basisschoolleeftijd gebruiken. Zo gaaf zijn de tekeningen. De grote blauwe schuldolifant is in de tekeningen precies goed getroffen. Het effect van een schuldgevoel in je leven is heel erg goed verwoord en in beeld gebracht.

Gaaf boekje! Mooi om voor te lezen en om zelf te lezen. Goed voor ouders en kinderen als hulp om dingen met elkaar in orde te maken of erover na te praten en daar afspraken over te maken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.