Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19077

Draagkracht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Zwart, Jan

Zendingsverhalen

Frea Kroese

16-07-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

MAF staat voor Mission Aviation Fellowship. Deze vliegmaatschappij is door vliegers na de Tweede Wereldoorlog opgericht. Zij wilden in tegenstelling tot oorlog vredesmissies vliegen. Vanaf dat moment zijn er steeds meer vliegers gekomen die in moeilijk toegankelijke gebieden medicijnen, artsen, leraren, patiënten, literatuur, Bijbels, zendelingen, wetenschappers, bagage van allerlei soort en zelfs terroristen vervoeren (dat laatste wisten ze dan niet).

In dit boek vertelt Jan Zwart die als eerste Nederlandse piloot bij de MAF ging werken, veertig verhalen, maar ik denk dat hij er wel vierhonderd kan vertellen. Wat een passie voor vliegen, voor Jezus en voor mensen! Dit boek is niet alleen leuk om te lezen omdat Jan een mooie droge humor heeft, maar het is ook leerzaam. Jan heeft in zijn leven veel lessen geleerd, zowel geestelijk als fysiek. Boven alles stijgt uit dit boek een enorm vertrouwen op. Vertrouwen op God. ‘De eeuwige God is voor u een woning en onder u zijn eeuwige armen,’ uit Deuteronomium 33:27 heeft Jan letterlijk elke dag in zijn leven ervaren. Zijn avonturen heeft hij het meest beleefd in Colombia, Ecuador en Panama.

Via de MAF (onder de bestelknop) kun je het boek bestellen, dan steun je direct ook hun missies die werkelijk over de hele wereld plaatsvinden. Je kunt ook een vlucht vanaf vliegveld Teuge boeken, waardoor je meer informatie krijgt over wat zij doen en even ervaren hoe dat nou is om in zo’n klein toestel te vliegen.

Voor Jan en zijn vrouw Roberta, die de verkeerstorenfunctie deed, was het keihard werken en ontzettend veel dingen meemaken. Bidden is het eerste dat ze doen voor situaties, onmogelijke situaties en aan het begin van de vluchtdag. Het is heel bijzonder om daarover te lezen. Vliegen over de Andes en over de Amazonejungle van ministrip naar ministrip en het leed van de inwoners van deze gebieden zien en met je meenemen en op de juiste plaatsen brengen. Dat gaat boven alle avonturenverhalen uit. Het is een wonder als je dat wilt en kunt doen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Draagkracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.