Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10005

Doorbroken grenzen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Pit, Jan

Biografie

Frea Kroese

22-01-2010

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Jan Pit werd in de oorlog geboren als zoon van een NSB er. Zijn vader hielp de Joden en waarschuwde voor razzia's. In 1945 werden Jans ouders gevangen genomen en hij werd met zijn broers en zussen in een gastgezin geplaatst.

Toen zijn ouders weer vrij kwamen, gingen ze wonen in "Het Tranendal" de armste buurt van Steenwijk, die geen goede naam had. Het gezin werd in de hechte gemeenschap van de buurt opgenomen en Jan heeft hier fantastische jaren gehad.

Later maakte hij de keuze om Jezus te volgen en ging naar een Bijbelschool waar hij Lies ontmoette. Ze verloofden zich en in 1965 vertrok hij met zijn verloofde naar het zendingsveld. Ze kwamen kilometers van elkaar in Laos terecht. Na een jaar trouwden ze en werkten voornamelijk onder de vluchtelingen. Ze moesten drie keer vluchten voor de Vietcongsoldaten. Ze maakten veel mee. Door een wonder overleefde Jan de dodelijke ziekte hersenmalaria. Jan en Lies vertrokken met hun drie kinderen naar Nederland voor verder herstel van Jan.

Omdat de situatie in Laos verslechterde en het land communistisch werd, konden ze niet meer terug en kwam Jan in dienst van Open Doors. Hij smokkelde Bijbels naar het Oostblok. Vervolgens gaf hij leiding aan het werk van Open Doors in Afrika en verhuisde naar Zuid-Afrika.

Een indrukwekkende biografie over een bevlogen zendeling die leest als een roman. Ik kon het boek niet wegleggen toen ik er in begonnen was.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.