Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12106

Diepe sporen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jordan, James David

Roman

Saskia Schouten

02-11-2012

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nadat kerklid Ted Balik in de kerk bekendmaakt dat dominee David overspel heeft gepleegd met zijn vrouw, pleegt hij zelfmoord. Jack, de zoon van David en Sarah, is er helemaal kapot van. David heeft er enorm spijt van en verwoordt dat in een brief. Sarah leest de brief maar Jack weigert hem te lezen. Hij ontwikkelt een haat tegen zijn vader die hij dertig jaar volhoudt. Tegen zijn vrouw Katie heeft hij gezegd dat zijn vader overleden is.

Sarah heeft David inmiddels vergeven en heeft weer contact met hem. Toch kiest ze ervoor om alleen te blijven; het idee dat David van een ander is geweest, weerhoudt haar ervan om hem terug te nemen. David blijft van haar en Jack houden. Jaren later, als na een tragische gebeurtenis, Jack op het punt staat om zichzelf iets aan te doen, staat zijn vader ineens voor de deur...

Een aangrijpende roman waarin duidelijk de liefde van een vader voor zijn zoon naar voren komt. De moeite die Jack heeft om zijn vader te vergeven, zijn strijd met God, de liefde voor zijn zoon, zijn op een realistische, aangrijpende manier beschreven. Toch had ik wat moeite met de manier waarop de auteur sommige dingen beschrijft en daarmee bedoel ik het ongeluk dat David krijgt. Heel lang weet je niet hoe dat afgelopen is omdat het in het volgende hoofdstuk jaren later is en David nauwelijks genoemd wordt. Je vraagt je af of hij omkwam bij dat ongeluk of niet. Pas als hij voor Jacks deur staat, worden de gevolgen van het ongeluk duidelijk.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.