Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20118

Deur naar de vrijheid

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jana Kelley

Roman vrouwen in Soedan

Sjoerd Veenman

02-11-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Boeken over christenen in landen waar ze worden vervolgd kunnen je aan het relativeren zetten. En dat is goed. Christenen in het veilige Nederland maken zich soms druk om dingen, waarover hun geloofsgenoten in Noord-Korea, China en ook in Soedan zich niet bezig houden.

Dat kunnen ze zich niet permitteren. Het boek van Kelly heeft een westerse hoofdpersoon, Mia, die met haar man Michael en haar kinderen in het Islamitische Soedan is beland. Dat wordt beschreven in een eerder boek, ‘Zij aan zij.’ Ik vond het geen groot bezwaar dat ik dat niet wist. ‘Deur naar de vrijheid’ is prima zelfstandig te lezen.

Mia draagt haar christelijke geloof uit, al zijn er mensen in haar omgeving die dat onverstandig vinden. Maar net als haar man ziet ze het als haar opdracht. Dat levert wel tegenwerking op. Een andere verhaallijn gaat over Rania, de dochter van een rijke Arabier. Haar zus is verdwenen en ze vraagt zich af of Mia haar daar meer over kan vertellen.

De cultuur in landen als Soedan is volkomen anders dan de onze en dat wordt op een goede manier uitgewerkt. Ik ben nooit in het land geweest, maar krijg door deze roman het gevoel dat ik het een beetje heb leren kennen. De moed en het geloof van de hoofdpersonen zetten aan tot nadenken. Wat had ik gedaan in vergelijkbare omstandigheden?

Een interessant boek met diepgang.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.