Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20043

De zoon van de kraai

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Benton, Lori

Historische roman

Cora van Dijk-Velthuizen

10-04-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze historische roman speelt in Ohio, 1774. De man van de zwangere Clare wordt vermoord als ze onderweg zijn naar een nieuw thuis. Bovendien wordt haar zoontje Jacob ontvoerd door indianen. Ze staat er ineens helemaal alleen voor.

Jeremiah is een kolonist, maar opgegroeid bij de indianen. Hij ontmoet Clare en belooft haar te helpen haar zoontje terug te vinden. Daarbij is het moeilijk zijn loyaliteit te verdelen tussen de indianen en de blanken. Voor Clare lijkt het duidelijk wie goed of fout is, maar kan ze dat wel volhouden?

Benton heeft zich goed ingeleefd in de tijd en omgeving van het boek. Ze heeft een vlotte pen en daardoor leest het verhaal prettig. Wel is het vrij rechtlijnig en komt er veel herhaling voor. Het liefdesverhaal is voorspelbaar; vanaf het begin begrijp je al dat Clare en Jeremiah aan het einde van het boek een stel zullen zijn. De strijd tussen de blanken en indianenstammen wordt indrukwekkend weergegeven. Het leven van de Shawnee-indianen is prachtig beschreven. De weerstand van Clare wordt langzaam, maar zeker, afgebroken. De christelijke boodschap is aanwezig op een natuurlijke manier, hoewel er soms visies uit de laatste tijd in voorkomen. Waar de algemene geschiedenis heel goed is verwerkt, is dat wat kerkgeschiedenis betreft minder.

Het boek is geschikt voor iedereen die van een mooie roman houdt. Relaties tussen verschillende mensen zetten je aan het denken op een onopvallende manier. Ook de geschiedenis komt onopvallend, maar toch zeker, voorbij. Voor sommigen kunnen de beschreven ernstige oorlogen en moorden wel erg realistisch beschreven zijn. Zelf vond ik dat juist een goede zaak. Al met al een goed boek dat ontspannend is, maar ook iets meegeeft.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.