Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11013

De vrouw van de centurio

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bunn, Davis en Oke, Janette

Christelijke roman

Ina Velthuizen

23-03-2011

3 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Het is het jaar 33 na Christus en het zijn roerige tijden in Israël. De profeet Jezus is gekruisigd op Golgotha, maar het gerucht gaat nu dat zijn lichaam verdwenen is. Pontius Pilatus, stadhouder over Judea, wil de waarheid ontdekken achter deze verdwijning. Hij stuurt Alban, hoofd van een garnizoen in Galilea, erop uit om uit te zoeken wat er gebeurd is. Hij wil weten of Rome of hijzelf door de Joden bedreigd wordt. Als Alban met een bevredigend antwoord terugkomt, mag hij trouwen met Leah, nichtje van Pilatus.

Leah heeft een dienstbodepositie in het huis van Pilatus. Ook de vrouw van Pilatus maakt zich zorgen over de veiligheid van haar familie en stuurt Leah erop uit om te infiltreren in de wereld van de volgelingen van Jezus.

Door hun zoektocht maken zowel Alban als Leah kennis met het christelijk geloof. Zij vinden antwoorden die hun leven voorgoed beïnvloeden. Tegen de achtergrond van het verhaal speelt ook de politieke situatie van dat moment een rol.

Al met al een prima leesbaar boek, vlot geschreven. Al lezend word je benieuwd hoe de verhaallijnen zich ontwikkelen en hoe ze uiteindelijk bij elkaar zullen komen. Op verschillende punten, met name in de dialogen, miste ik echter vaak een stuk logica; de redenering is dan niet te volgen, ook niet na herlezing van voorgaande passages. In het boek zijn de Bijbelse feiten op een waarheidsgetrouwe manier verwerkt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: De vrouw van de centurio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.