Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18066

De vrouw die zeven koeien waard was

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dieleman, Léonie

Verhalen

Frea Kroese

25-05-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een vrolijke verhalenvertelster met een scherp onderscheidingsvermogen. Dat is Léonie Dieleman (geworden). Ze heeft jaren in Brazilië en Mozambique gewerkt met jongeren. Door middel van verhalen bracht ze de mooie en zuivere principes van Gods Woord aan de man (eh… de jongen en het meisje) in de plofklassen tot wel honderd leerlingen. Respect voor deze vrouw: openheid en humor kenmerken haar vertelstijl. Liefde en creativiteit kleuren haar leven.

De rode draad in dit verhalenboekje is vertrouwen, integriteit en bereidheid om de waarheid te willen zien en ernaar te handelen. De schrijfster werpt haar brood uit op het water en je kunt verwachten dat ze het zal vinden na vele dagen. Je merkt in haar verhalen de tomeloze energie waarmee ze voor de klas heeft gestaan en de diepe drijfveer om de ander te helpen betere keuzes te maken.

Ze is eerlijk over het hart van ons mensen; ze is eerlijk over de verschillen en de moeite die het kost om de cultuur van andere mensen te begrijpen en in die cultuur een goed gesprek te hebben. Zij heeft decennia geïnvesteerd in jongeren. Ik bid dat door haar inspanning veel jongeren zullen bouwen aan een gezonder leefklimaat in hun land.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.