Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19099

De verovering van Lady Charlotte

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Miller, Carolyn

Christelijke roman

Antoinette Schram

25-09-2019

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Romans als deze zijn verleidelijk. Even wegdromen in een wereld met juwelen en baljurken, de hogere kringen in de 18e eeuw van Engeland. Charlotte is 18, dochter van een markies en mag trouwen. Op feestjes in London moet zij dansen met verschillende mannen, maar haar ouders vinden die knappe mannen niet geschikt voor haar.

William, de hertog van Harington, is net vader geworden. Zijn vrouw is gestorven in het kraambed maar hij weet niet eens zeker of het kind wel van hem is. Zijn bestaan als hertog is druk, vol plannen om de landbouw en de wegen in zijn hertogdom te verbeteren. Veel tijd voor feestjes in Londen heeft hij niet, toch komt hij Charlotte tegen, maar wie zegt dat dit meisje wel trouw zal zijn?

De roman heeft een prima spanningsboog. Het verhaal wordt afgewisseld tussen Charlotte en William. Er is veel aandacht voor het feit dat vrouwen nauwelijks zelf iets te zeggen hebben over hun situatie, behalve dan de keuze hoe zij zich eronder voelden. Het christelijk geloof speelt in dit boek een belangrijke rol, waardoor de hoofdpersonen ondanks moeilijkheden volhouden. Tja, allemaal heerlijk ter ontspanning, maar het voelt als een quilty pleasure want echt diepgang heeft het verhaal niet.

Lees HIER een gratis fragment.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.