Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15016

15016

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Zoeteman-Meulstee, Thea

Roman

Saskia Schouten

03-02-2015

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Marten van Meliskerke heeft er in het verleden op los geleefd en het gevolg daarvan is dat hij geen contact meer met zijn vader heeft.  Zijn pogingen om het goed te maken, liepen op niets uit. Zijn vader beschouwt hem niet meer als zijn zoon en heeft hem onterfd.
Als zijn broer Stefan en zijn vrouw Linda een baby krijgen, ontmoet Marten  kraamverzorgster Amanda. Hij wordt meteen  verliefd op haar maar zij houdt de boot af. Op haar laatste dag bij Stefan en Linda, komt Marten erachter dat ze een vriend heeft.
Na de kraamtijd vraagt Linda of Amanda contact wil houden. Dit resulteert in een hechte vriendschap en Amanda komt nu ook bij Stefans ouders over de vloer.  De onverzettelijke vader Van Meliskerke ziet ze nauwelijks. Totdat er iets ergs gebeurt waardoor het contact met hem heel anders wordt.

Het verhaal van de verloren zoon wordt in deze roman  uitgewerkt op een bijzondere, fijngevoelige manier. Inhoudelijk bevat het boek veel diepgang maar het leest vlot. Ik had er moeite mee om het weg te leggen. Het enige wat ik een beetje vreemd vond was dat Marten drank in huis had terwijl hij al twee jaar niet meer dronk.

Terecht is deze prachtige roman genomineerd voor de Valentijnsprijs.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.