Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15088

15088

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Brown, Brené

Stille tijd

Frea Kroese

05-08-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De schrijfster heeft onderzoek gedaan naar moeilijke emoties. Toen zij zelf in een emotionele crisis terechtkwam, ontdekte ze de effecten van de aanvaarding van hoe je echt bent. De cadeaus van deze aanvaarding waren: moed, medeleven en verbondenheid. Dat was zo’n toffe ontdekking, dat ze in dit boek tien wegwijzers heeft beschreven om een bezield leven te kunnen leiden. Deze tien wegwijzers zijn gegrond op zowel wetenschappelijk onderzoek als eigen ervaring.

Die combinatie maakt het boek zeer lezenswaardig. Ik herken veel ervan in mijn eigen leven. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een toepassingsrichtlijn en een toepassingsvraag. Wat mij heel erg aansprak, was de eerlijke beschrijving van de dingen zoals ze zijn in ons leven, in onze cultuur. Bijvoorbeeld: “uitputting als statussymbool” en “productiviteit als maatstaf voor eigenwaarde”.

Het mooiste vind ik de beschrijving van de behoefte aan spelen en rust. Het is iets dat ik van nature veel deed, maar de laatste jaren ‘afgeleerd’ had. Nu zie ik daar weer de noodzaak van in en ben ik meer gemotiveerd er tijd voor vrij te maken in mijn agenda.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.