Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202603

De kans van haar leven

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Alexander, Tamera

Historische novelle

Frea Kroese

6-05-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze novelle en boekenweekgeschenk 2024 is opnieuw een prachtig verhaal.

Ellaby Ward werkt als redacteur bij een dagblad in het begin van de twintigste eeuw in de Verenigde Staten. Het is een mannenwereld en ze krijgt weinig kans om goede artikelen te schrijven omdat haar chef haar in een hoekje heeft geduwd van de in zijn ogen niet volwaardige verslaggeving over het huishouden met zijn schoonmaaktips en recepten. Hij benoemt zelfs dat hij haar geen verslaggever vindt. In plaats van op haar verzoek in te gaan om naar de wereldtentoonstelling te mogen, stuurt hij haar naar de verkoop van een oude plantage met al zijn bijna vergane glorie om met name over een paard te schrijven dat beroemd is geweest en allang dood en begraven.

Ze krijgt de opdracht omdat niemand van haar collega’s ernaartoe wil gaan.

Hoewel ze als vuil wordt behandeld, weet Ellaby van geen ophouden en ze ontdekt een geweldige bron voor haar te schrijven artikel, namelijk de stokoude stalmeester van het landgoed, die het beroemde paard heeft getraind.

Tsja, en dan gaat het over de vreemde mix van slaaf en stalmeester zijn tegelijkertijd. Als vuil behandeld worden en respect verwerven voor je door God geschonken gaven. Precies wat er in Ellaby’s leven ook speelt. Ze wordt vrienden met deze prachtige man en zijn vrouw.

Tamera Alexander schrijft fictie op basis van geschiedenis. Bob Green was een beroemde paardenfluisteraar op Belle Meade, de plantage waar Ellaby Ward naartoe moet. Het blijkt de kans van haar leven te zijn.

Deze novelle is de opmaat om ‘Fluister zacht haar naam’ van dezelfde schrijfster te gaan lezen. Een roman die ook op dezelfde plantage speelt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.