Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20070

De geur van liefde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Liefdesroman

Cora van Dijk

13-06-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De tweelingzussen Astrid en Maria lijken precies op elkaar. Ze hebben daar in het verleden wel eens grapjes mee uitgehaald. Maria gaat werken in een parfumeriezaak en Astrid zit tijdelijk zonder werk.

Als Maria haar arm breekt bij een ongeluk met haar fiets, raakt ze in paniek. Ze werkt nog niet bij de parfumerie; hoe zou haar nieuwe bazin reageren als ze langere tijd niet kan werken? Dan komt bij de zussen het idee op om de wisseltruc nog eens uit te halen. Niemand zal het merken, toch? Maar hoe moet het als de liefde bij beiden om de hoek komt kijken?

Een leuke liefdesroman waar je vlot doorheen leest. De titel is grappig gekozen. Astrid en Maria zijn echte zussen: vaak heel close, maar af en toe is de relatie knetterend. Het verhaal wordt smeuïger gemaakt door een paar zijwegen; Helga bijvoorbeeld is een interessante vrouw. Het is leuk dat je niet weet wie uiteindelijk de ware Jacob gaat worden. Vakkundig in elkaar gezet, met goede dialogen. Wel is er een personage dat een dubbel karakter lijkt te hebben; dat vind ik wat minder passen in een lekker wegleesboek. Maar het mag de pret niet drukken, zoals in een goed liefdesverhaal is het: eind goed, al goed. Een heerlijke roman voor in de zomervakantie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: De geur van liefde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.