Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20054

De geheieme schuilplaats

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Plas, Annette van der

Jeugdboek Tweede wereldoorlog

Cora van Dijk

03-05-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Suus en Niek zijn niet alleen broer en zus, ze zijn een tweeling, de Sunny Twins. En de Sunny Twins houden van avonturen. Daarom vinden ze het geweldig dat ze mogen meehelpen aan de pilotendag in hun dorp, waar buitenlandse piloten komen ter herinnering aan het feit dat in het dorp in de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen met piloten zijn neergestort. Het lijkt een geweldig feest te worden.

Dan verschijnen er vervelende berichten op Facebook. Wie zou dat doen? En bij de schuur van opa zien ze een verdachte man. Wat heeft de schuur van opa trouwens met de oorlog te maken? Deze dingen moeten nodig onderzocht worden door Suus en Niek.

Op een leuke en ontspannende manier komt in dit kinderboek de Tweede Wereldoorlog aan bod. Het is een boek geworden waarin je meegevoerd wordt in de spanning van Suus en Niek. Mooi dat de twee heel verschillend zijn en er ook aandacht is voor bijvoorbeeld het feit dat Niek het liefst op zichzelf is en aandacht hem angstig maakt. Het boek is spannend, maar het wordt niet te gek gemaakt voor de kinderen. Er is oog voor leuke details: hoe maak je kleding van een parachute? Na het hele verhaal word je uitgedaagd om Fort Vuren te bezoeken, om op Facebook en Instagram de Sunny Twins-pagina’s te bekijken. Er staan interessante foto’s uit de oorlog in boek. Een heel goed kinderboek om in deze tijd de jeugd bekend te maken met wat er in de oorlog is gebeurd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.