Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202434

De bron van liefde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lynn Austin

roman

Ina Snijders

14-11-2022

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De Amerikaanse Peggy wil haar vriend Jimmy graag helpen om uit zijn apathische en depressieve houding te komen, die hij heeft sinds hij is teruggekomen van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft in Europa als arts gewerkt en daar veel ellende gezien.

Peggy mobiliseert veel personen met wie Jimmy gewerkt heeft in het leger en iedere keer zijn er puzzelstukjes, die opgelost kunnen worden, maar met Jimmy gaat het nog niet echt beter.

Gisela, een Duitse Jodin, ondervindt samen met vele van haar volksgenoten alle gruwelijkheden, die bij een oorlog schijnen te horen en het slechte in de mens naar boven halen. Na veel teleurstellingen en onmenselijke behandelingen, heeft ze de indruk dat bijna iedereen haar en haar volk niet wil. Ze ontmoet Jimmy in het kamp.

Dit boek gaat over niet opgeven als dingen uitzichtloos lijken, en moed verzamelen om toch door te gaan, ook als het enorm tegenzit.

Ik vind het een mooi geschreven boek met onverwachte gebeurtenissen, ik wilde het boek snel uit hebben, benieuwd hoe het verder zou gaan, maar toch ook weer niet, omdat je dan afscheid moet nemen van de beschreven personen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.