Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13018

De bewoonde wereld

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

French, Nicci

Roman

Saskia Schouten

19-03-2013

3.5 Stars

 

BESTEL

Recensie

Abbie wordt vastgehouden op een onbekende plaats. Ze is aan handen en voeten gebonden, heeft een kap over haar hoofd en een prop in haar mond. Een man komt haar regelmatig eten en drinken geven – dan maakt hij haar los – en laat haar op een emmer plassen. Vervolgens wordt ze weer vastgebonden. Abbie is alle besef van tijd kwijt. Ze weet niet wie het zou kunnen zijn die haar vasthoudt. Ze kan zich niet meer herinneren dat hij haar heeft meegenomen. Verder dan dat ze op haar werk was, gaat haar herinnering niet. Er is een stuk uit haar geheugen weg. De man dreigt haar te vermoorden. Abby houdt zich groot tegenover hem maar is ervan overtuigd dat hij zijn dreigement zal uitvoeren.

Ze wordt steeds wanhopiger maar dan ontdekt ze dat er een mogelijkheid is om zich van haar boeien te bevrijden en het lukt haar om te ontsnappen. Ze belt ergens aan en smeekt om de politie. Omdat ze erg vermagerd is en er slecht aan toe is, komt ze in het ziekenhuis terecht en wordt daar ondervraagd door de politie en verschillende hulpverleners. Het draait eropuit dat men haar niet gelooft…

Weer thuisgekomen bij haar vriend Terry probeert Abbie erachter te komen wat er in de dagen voorafgaande aan haar ontvoering is gebeurd. Ze kan zich daar niets van herinneren; er zit een gat in haar geheugen. Terry vertelt dat ze bij hem is weggegaan en dat klopt ook wel want al haar spullen zijn verdwenen. Abbie gaat bij verschillende van haar vrienden langs om alles omtrent de ‘verloren’ dagen te weten te komen en zo komt ze tot een totaalplaatje van de gebeurtenissen. Ze blijkt te zijn ingetrokken bij haar vriendin Jo, die ze zich echter niet meer kan herinneren.

Maar Jo blijkt vermist te zijn. Abbie vermoedt dat zij door de bewuste man is vermoord. Dan wordt Sally, de nieuwe vriendin van Terry, vermoord aangetroffen… Abbie vindt op haar zoektocht een vrouw die op dezelfde manier wordt vastgehouden als zij. Ze probeert haar te bevrijden maar dan komt de bewuste man eraan…

Een spannend boek waarin de gevoelens van Abbie goed worden beschreven. Jammer dat niet op alle vragen antwoord wordt gegeven zoals: wie vermoordde Sally , wat is er met Jo gebeurd en behalve de naam van de ontvoerder van Abbie wordt er verder niets over zijn motief geschreven. Achterin het boek staat een interview met de auteurs,( het is een echtpaar dat achter de auteursnaam schuilgaat). Dat is erg interessant om te lezen.

Heel erg jammer en storend zijn de vele grove vloeken die in het boek voorkomen. Om niks wordt er al gevloekt. Hier en daar wordt ook schuttingtaal gebezigd. Dat weerhoudt me ervan om nog meer van deze auteurs te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *