Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16098

Crash

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Middelbeek, Mariëtte

Chicklit

Frea Kroese

18-10-2016

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Daphne Draaisma woont met geliefde man Maarten op een boerderij. Van de één op de andere dag verandert haar situatie: haar man is overleden, haar zwager runt de boerderij en haar schoonouders maken van lieverlee bekend, dat het beter is om te verhuizen. Maar Daphne heeft elke wil tot verder gaan verloren. Toch moet ze vertrekken en omdat dat moet, besluit ze om haar geboortedorp achter zich te laten en in Amsterdam te gaan wonen. Ze vindt een leuk appartement bij een schat van een huiseigenares. Het klikt tussen die twee, en het klikt met nog meer mensen, als Daphne op zoek gaat naar een baan. Daphne weet wat aanpakken is en worstelt om haar verdriet te boven te komen en een leven met zichzelf te beginnen.

Ondanks dat de verschillen tussen een dorpsleven en dat in een stad groot zijn, zijn mensen niet anders. Als je geeft wat je hebt, bouw je aan relaties en dat is precies wat er gebeurt in dit boek. Terwijl Daphne iedere keer op allerlei persoonlijke moeilijkheden stuit, zijn er in haar omgeving steeds mensen die haar helpen om de bergen klein te krijgen en de rivieren over te steken. Terwijl ze soms het gevoel heeft dat ze overal alleen voor staat, heeft ze intussen een plek veroverd in de harten van verschillende mensen, die niets liever willen dan samen met haar het leven te leven.

Mariëtte Middelbeek weet de lezer in het levensverhaal van de hoofdpersoon mee te krijgen en je wenst alleen maar dat het goed zal gaan en dat dit meisje een goede tweede kans krijgt op puur geluk. Het is mooi hoe dit geluk zich op verschillende fronten en in heel kleine dingen en ook in heel grote dingen zich aandient. Het is prachtig om als lezer de blindheid en het onvermogen van Daphne om het leven te baas te blijven, mee te beleven. Ik vind dat Middelbeek de toon goed treft van de diepte in Daphnes verdriet, de verwarring die het geeft, de verlamming en de chaos en de vragen of het er allemaal nog toe doet. Een mooi verhaal van dat slingert tussen slachtofferschap en verantwoordelijkheid nemen. Jong zijn en volwassen worden. Relaties verliezen en relaties opbouwen. Nachtmerries en dromen. Wanhoop en uitzicht.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 1]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.