Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Cora van Dijk

 

Al vanaf de kindertijd lees ik erg graag. Bovendien vond ik het schrijven van opstellen op school erg leuk om te doen. Vanaf mijn 28e begon ik echt met schrijven. Eerst artikelen over diverse onderwerpen en later ook boekrecensies. Tegenwoordig vooral christelijke boeken (fictie) voor deze site, maar ook mag ik me graag in een onderwerp verdiepen om meer kennis op te doen, dus recenseer ik daarnaast boeken die een onderwerp behandelen of een theologische kwestie (non-fictie). Verder coördineer ik de werkzaamheden voor de site, zoals het verdelen van de boeken die binnenkomen over de recensenten, het beantwoorden van vragen van bezoekers, uitgevers of auteurs.

Mijn grote hobby is muziek, het zelf spelen van gitaar en piano, zingen en het luisteren naar muziek. Hierbij vind ik het leuk om zelf ook melodieën en teksten te schrijven. Een tweede hobby is het doen van vrijwilligerswerk voor kansarme kinderen.

Klik HIER voor een overzicht van boeken die door Cora zijn gerecenseerd.

 Een reactie op: Cora van Dijk

 • jessica Kamphaus schrijft:

  Beste Cora, zou je mijn verhaal kunne wijzigen? zo niet dan had ik heel graag dat je mijn verhaal verwijderd op jullie site. Alvast bedankt voor je medewerking.

  Het gaat over de titel: de wonderen die ik heb mogen beleven – de inhoud wijzigen in:Citaat uit het boek:
  Jessica groeide op in een kindertehuis. Ze voelde zich vaak alleen op de wereld. Haar biologische vader was uit beeld en haar moeder kwam haar zo af en toe in het kindertehuis opzoeken. Op 10 jarige leeftijd verhuisde ze van kindertehuis met haar moeder naar een dorp waar ze terecht kwam in een gezin met 8 kinderen waarvan de moeder aan het kinderbed overleden was. Haar moeder nam de zorg van dat gezin op zich.

  Ruim een jaar later verhuisde ze wederom met haar moeder. Ze waren elkaar tot steun. Er kwam een man in hun leven, die haar stiefvader werd met alle gevolg van dien. Jessica beschrijft in haar boek al haar gedachtes en belevingen. Schrijft uitvoerig over haar angsten, ziektes, pijn en verdriet. Wat ze graag wilde worden, maar tegen werd gehouden. Ze wil iets achter laten, een boodschap dat haar geschiedenis heet.

  Jessica schreef het boek “De wonderen die ik heb mogen beleven” om de wereld te helpen in bewustzijn en in overvloed vrij ervan te leven. Voor Jessica is het leren omgaan met je eigen “ik” en de emoties de sleutel tot het leren omgaan met de liefde en welzijn voor jezelf en met elkaar.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.