Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bouwman, Leonie

roman biografisch

Saskia Schouten

25-01-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Magda, Sophia, Josephina en Mathilde zijn vrouwen uit een Nederlandse familie van wie de geschiedenis zich voor een deel in Nederlands-Indië afspeelt. De roman die gebaseerd is op de correspondentie uit de familie van de auteur bestaat voor een deel uit brieven, die letterlijk zijn verwerkt in het verhaal. Dat maakt het extra boeiend, je blijft doorlezen.

Josephina, die al jong heeft leren buigen voor onrecht (de Japanners in de Tweede Wereldoorlog) trouwt een narcistische echtgenoot. In haar streven naar overleven, maakt ze zichzelf wijs dat haar man toch goed voor haar zorgt. Door altijd zijn kant te kiezen, raakt ze de liefde uit het oog met alle gevolgen van dien.

Het verhaal speelt zich deels in het heden en in het verleden af, maar door de duidelijke indeling is dit geenszins storend. De auteur neemt de lezer mee in de subtiele manier waarop het een narcist lukt om veel mensen een rad voor ogen te draaien, en hoe het hem lukt zijn slachtoffers aan zich te binden.

De titel verwijst naar de Japanners waar de personages voor moeten buigen en naar de regenboog als een symbool voor de hoop op God.

Er is een nieuwe omslag voor dit boek gekomen, dat nog treffender de inhoud verbeeldt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *